Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ



Το Στέκι  Αλληλεγγύης στην Παλλήνη συμπλήρωσε δυόμιση χρόνια έντονης κοινωνικής δραστηριότητας με εθελοντισμό, παρέχοντας τρόφιμα από σουπερμάρκετ και καλλιέργεια αγρού, προσπαθώντας συγχρόνως να αντισταθμίσει την απομόνωση και την εσωστρέφεια που όλοι βιώνουμε, με εκδηλώσεις πολιτισμού, ψυχαγωγίας και ευρύτερου προβληματισμού.

Το προσφυγικό ζήτημα με την μαζική μετακίνηση πληθυσμών, μαζί με την οικονομική κρίση, αποτελούν κορυφαίες προκλήσεις για τους πολίτες αυτής της χώρας.

Σε πολλές περιοχές της χώρας οι κάτοικοι δραστηριοποιήθηκαν και βοηθούν γιατί εμείς οι Ελληνες γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά και μετανάστευση.

Το Στέκι συνεργάστηκε με οργανώσεις και συλλογικότητες που διαχειρίζονται τα προβλήματα των προσφύγων και έχουμε ήδη εγκαταστήσει μια συνεχή ροή βοήθειας προς την Μυτιλήνη.
Υπάρχει τεράστια ανάγκη για όλα τα είδη που χρειάζονται οι πρόσφυγες που βγαίνουν από τη θάλασσα μουσκεμένοι και παγωμένοι

Ζεστά ρούχα και παπούτσια, εσώρουχα, κάλτσες, αδιάβροχα. Πετσέτες, υπνόσακους, κουβέρτες παπλώματα. 
Επίδεσμοι, Betadine, Οινόπνευμα, Ράμματα. Παυσίπονα, Αντιβιοτικά και Αντιβηχικά για μεγάλους και παιδιά
Γάλα 1ης και 2ης ηλικίας, μικρά μπουκάλια νερό, μπισκότα, φρυγανιές.  Επίσης οδοντόβουρτσες/οδοντόκρεμες, σαπούνια, σερβιέτες, πάνες και μωρομάντηλα

Τόπος παράδοσης είναι το Στέκι Αλληλεγγύης, Μαυρομιχάλη και Υψηλάντου στην Παλλήνη, πίσω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο,                           
Δευτέρα και Τετάρτη 10-12πμ, Δευτ-Τρ-Τετ-Πέμπτη 8-10μμ, 
Τηλέφωνα επικοινωνίας 6946 060743,6944 436496

Η «σύμπραξη» μας σ’αυτή την προσπάθεια είναι παραπάνω από επιτακτική, Είναι η ελάχιστη πράξη πολιτισμού. Οποιαδήποτε συνεισφορά, μικρή η μεγάλη, είναι σημαντική.


Συμμετοχή και Αλληλεγγύη: Είναι Τρόπος Ζωής

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου